Spoštovane kolegice in kolegi,

najprej zahvala udeležencem za konstruktivno debato ob zadnjem srečanju. Tisti, ki se razprave niste udeležili, lahko na tej povezavi najdete kratek in malce neortodoksen povzetek našega srečanja na temo specializiranih preiskovalnih skupin (priporočam celozaslonski ogled, potem ko kliknete na tipko play, kliknite se na More in Fullscreen).

Tokrat pa v ciklu Torkovih srečanj “Stik teorije s prakso” skupaj z Društvom za kazensko pravo in kriminologijo Slovenije najavljamo in vabimo na drugo letošnje srečanje , na temo “POLITIKA PREGONA”.

V raziskavi Inštituta št. 146 iz leta 2006 je bilo med drugim ugotovljeno sledeče: "V skladu s sedanjo pravno ureditvijo velja za policijo načelo legalitete preiskovanja vseh kaznivih dejanj. Kljub temu policija de facto selekcionirano obravnava prijavljena kazniva dejanja, vendar brez pravne podlage… Priporočamo poglobljeno raziskavo o možnostih in eventualnih načinih selekcioniranega obravnavanja prijavljenih kaznivih dejanj t.i. bagatelne kriminalitete…"

Za vse, ki vas zanima, kako so se do sedaj oblikovali "prioritetni vrstni redi obravnavanja zadev" in kako bo na dosedanjo prakso vplivala "politika pregona" iz 145. člena ZDT-1, ali pa tudi če imate o tem kakšno misel, komentar ali vprašanje.

Tokratni gostujoči poročevalci bodo: mag. MAJA VEBER ŠAJN, prof. dr. ZVONKO FIŠER ter dr. JURIJ FERME. Tudi tokrat so svojo udeležbo in pripravljenost na izmenjavo mnenj potrdili še nekateri drugi strokovnjaki iz teorije in prakse.

Za datum srečanja smo uskladili torek, 3.4.2012, s pričetkom ob 15.45 uri, in sicer v prostorih Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti (Poljanski nasip 2 ”“ nahajamo se eno nadstropje nad knjižnico PF).

Udeležba je brezplačna, poskrbljeno bo za kavo, od zadnjič je ostalo še nekaj Domačice, tokrat pa bomo poskrbeli tudi za tiste, ki ne marate sladkarij.

Želimo si strokovne razprave in čimveč vprašanj udeležencev. Tako kot zadnjič dajemo možnost vsem prejemnikom vabila, da predhodno kritiko ali vprašanje pošljejo po elektronski poti na elektronski naslov: ciril.kersmanc@pf.uni-lj.si (na srečanju preberem in po želji anonimiziram, če predlagate to sami, pa že predhodno posredujem poročevalcem).

mag. Ciril Kersmanc,
mladi raziskovalec,
ad hoc koordinator Torkovih srečanj

PS
Če poznate še koga, ki bi ga zadeva zanimala, prosimo, posredujte vabilo. Hvala.

DOSTOPNOST