Pozdravljeni,

po krajšem premoru se bo v knjižnici Inštituta za kriminologijo pri PF v četrtek,  30. januarja 2014, ob 15.00 odvila še ena zanimiva razprava s strokovnjaki iz prakse.

Tokrat bodo o svojih izkušnjah na temo “Medijsko oblikovanje zavesti o kriminaliteti” in o kritičnih točkah v odnosu mediji – organi pregona/odkrivanja razpravljali:

– Ranka Ivelja, novinarka Dnevnika in predsednica Novinarskega častnega razsodišča,

– prof. dr. Zvonko Fišer, generalni državni tožilec,

– Drago Menegalija, predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, in

– prof. dr. Dragan Petrovec, raziskovalec na Inštitutu za kriminologijo pri PF.

Če vas zanima, kako se rojeva kriminalitetna politika, kako (ne)formalno poteka in kje so pasti v komunikaciji med mediji ter organi pregona/odkrivanja, kako (ne) odgovoriti na novinarsko vprašanje, kako novinarji gledajo na tožilce in kriminaliste, kako slednji ocenjujejo delo novinarjev, kje so meje izpostavljanja oškodovancev, njihovih družinskih clanov ter obsojencev, obdolžencev in osumljencev v medijih, ”¦ – potem vam udeležbe ne bo žal!

Udeležba je brezplačna ”“ razprava in vprašanja pa zaželjena (udeležbo predhodno najavite na drustvo.kaz.krim@gmail.com samo, če potrebujete potrdilo, sicer so vrata, ob upoštevanju prostorskih omejitev, vsem odprta brez predhodne najave).

Å e to – Društvo za kazensko pravo in kriminologijo Slovenije bo ob tej priložnosti razglasilo letošnje tri prejemnike priznanj za najboljše diplomske naloge s področja kazenskega prava in kriminologije, čemur bo sledila simbolična pogostitev ob kavi/soku/čaju in piškotkih. Nagrade bosta podelila akad. zasl. prof. dr. Alenka Å elih in zasl. prof. dr. Ljubo Bavcon.

Vljudno vabljeni,

Društvo za kazensko pravo in kriminologijo Slovenije

Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani

DOSTOPNOST