V ponedeljek 4. februarja ob 12h bomo na IK gostili Heleno U. Vrabec. Helena je zaposlena v pravnem oddelku podjetja Palantir Technologies v New Yorku, kjer se osredotoča na področje varstva osebnih podatkov, hkrati pa nadaljuje akademsko pot kot gostujoča raziskovalka na univerzah Leiden in Yale.

Diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Univerzi v Tilburgu, in je tik pred zagovorom doktorata na Univerzi Leiden (Nizozemska). V sklopu doktorskega študija je leto dni preživela na Pravni fakulteti Yale, kjer je sodelovala v raziskovalni skupini prof. dr. Jacka Balkina (Information Society Project).

Pred selitvijo v New York je bila zaposlena med drugim kot svetovalka za zasebnost v podjetju EY (Amsterdam), svetovalka za etiko in varstvo podatkov pri Evropski Komisiji, in kot raziskovalka in predavateljica na Univerzi Leiden.

Helena je pogosta govorka na mednarodnih konferencah, redno objavlja v priznanih mednarodnih revijah in je prejemnica več akademskih nagrad, med drugim Fulbright in Meijers.

DOSTOPNOST