Vabilo na posvet

»Uresničevanje pravice do odvetnika in pravne pomoči«

ki bo v četrtek, 15. februarja 2018 ob 13. uri v knjižnici Inštituta za kriminologijo, Poljanski nasip 2, Ljubljana

 

Mirovni inštitut in Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani vabita na posvet ob iztekanju projekta Mirovnega inštituta

»Krepitev procesnih pravic v kazenskih postopkih: učinkovito uresničevanje pravice do odvetnika/ pravne pomoči na podlagi Stockholmskega programa«.

Posvet je namenjen predvsem odvetnikom, državnim tožilcem, sodnikom in predstavnikom policije.

Cilj posveta je razprava o pomenu Direktive 2013/48/EU o pravici do dostopa do odvetnika v kazenskem postopku in Priporočila C(2013) 8179/2 o pravici osumljencev in obdolžencev do pravne pomoči ter glavnih izzivih na tem področju. S posvetom želimo okrepiti tudi znanje deležnikov o mednarodnih ter evropskih standardih na področju pravice osumljencev in obdolžencev do odvetnika in pravne pomoči.

Predstavili bomo ugotovitve slovenske nacionalne študije o pravici do odvetnika in pravici do pravne pomoči v kazenskih postopkih ter mednarodne na tem področju. Veseli bomo vaših odzivov in širše razprave.

Okvirni program: 13.00 – 17.00 (vmes odmor s prigrizki):

  • Kratka predstavitev nacionalne študije in rezultatov raziskave
  • Razprava v dveh sklopih z vabljenimi gosti iz vrst odvetnikov, sodnikov, državnih tožilcev ter policije in širšimi odzivi udeležencev dogodka
  • Predstavitev mednarodnih standardov

Vljudno vabljeni!

Katarina Vučko, Mirovni inštitut (kontakt: katarina.vucko@mirovni-institut.si)

Prosimo, da udeležbo na dogodku potrdite na naslov sara.tavcar@mirovni-institut.si.

DOSTOPNOST